bg en 

Продукти

Детски площадки

Съвместно с нашите колеги от Полша, фирма PBM System (бивша ELTETE - POLSKA), разработваме, проектираме и предлагаме различни комплексни решения за оборудване за детски площадки, а именно детски къщички, клатушки, катерушки, въжени мрежи, люлки, въртележки, пързалки, гимнастически и фитнес уреди, пейки, огради и др. Всички изделия са сертифицирани съгласно PN-EN 1176:2009.

Основните материали, които използваме за изграждане на детските съоръжения, са HPL-плоскости, дървени колони и греди, стоманени крепежни елементи и въжета.

HPL-плоскостите се характеризират с изключителна здравина, устойчивост на всички външни атмосферни влияния, както и богат избор на цветове. Дебелината им варира от 6 до 10mm в зависимост от елементите.

Конструкцията се изпълнява от импрегниран иглолистен дървен материал с диаметър от 60 до 140mm и слепена слоеста дървесина с размер 90x90mm, допълнително защитена с боя.

Всички метални крепежни елементи – болтове, гайки, шайби и т.н., са допълнително защитени с пласмасови капачки. Пързалките и люлките се изработват от поцинкована черна стомана или неръждаема стомана. Техническите вериги с къси връзки на 6mm са изработени от поцинкована, структурна стомана или неръждаема стомана.

Мрежите за катерене, въжените скари и шнуровете за подпиране и висене са изработени от полипропиленови въжета със стоманена сърцевина, свързани едно към друго чрез декоративни преходници и оформени в краищата с алуминиеви скоби.

Връзките към земята се осъществяват чрез метални котви, които спомагат за удължаване на живота на конструкцията, като забавят процесите на гниене на дървесината.